Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Schior salvat dintr-o avalanșă după doar 75 de secunde: „L-am lovit cu lopata în cască”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un schior american a fost la un pas de moarte, când a fost îngropat sub zăpadă pe un munte din statul Utah. Camera video instalată pe casca de protecţie a surprins avalanșa.

Doi prieteni îl însoţeau şi i-au sărit în ajutor când l-au văzut cum a dispărut sub mormanul de zăpadă.

Conştienţi că fiecare clipă contează, salvatorii au reuşit să repereze un vârf de ski. În acest fel, au avut un punct de plecare pentru săpături. După 75 de secunde, au reuşit să-i ridice capul, ca să poată respira.

„Îl aveam în faţa ochilor şi dintr-o dată am văzut avalanşa pornită şi am strigat că să-l avertizez. A dat drumul bețelor şi înota literalmente prin zăpada care se rostogolea, încercând disperat să-şi ţină capul deasupra.

A fost o nebunie, ne-am pierdut cumpătul în timp ce ne precipitam să săpăm prin zăpada ca să-i eliberăm capul. L-am lovit cu lopata în cască. I-am cerut iertare că l-am lovit, iar el mi-a raspns: „Să fiu lovit în cap cu o lopată a fost cea mai grozavă senzaţie din viaţa mea.”

Citește și
Avalansa
Risc de avalanșă de gradul 5, în Munții Făgăraş. Avertismentul salvamontiștilor

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult