Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia susține că a reușit să „neutralizeze” majoritatea sancțiunilor impuse de Occident: „Planul a funcționat”

Ministrul rus de Finanțe, Anton Siluanov, a declarat, luni, că Moscova a reușit să "neutralizeze" majoritatea sancțiunilor impuse de Occident din cauza conflictului din Ucraina și să facă față condițiilor economice dificile.

"Guvernul nostru și Banca Centrală au întotdeauna un plan de acțiune în caz de situații dificile, iar acest plan a funcționat. Am luat deciziile necesare care ne-au permis să neutralizăm majoritatea sancțiunilor impuse", a declarat Siluanov. "Economia s-a scufundat, dar nu cu 20%, ci cu 2,1%. Am făcut față inflației, care în februarie-martie 2022 a sărit la niveluri ridicate, acum inflația este de 3%", a adăugat el.

Potrivit celui mai recent raport al biroului rus de statistică Rosstat, inflația s-a situat la 3,5% în martie, notează agenția de presă Baha.

UE nu a ajuns încă la un acord asupra celui de-al 11-lea pachet de sancțiuni anti-Rusia

Mai mult, miniștrii de Externe din țările Uniunii Europene (UE) nu sunt încă pregătiți să convină asupra unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Acest lucru a fost declarat de șeful diplomației europene, Josep Borrell, la sosirea sa la Luxemburg pentru o reuniune a miniștrilor de Externe din UE.

"Astăzi nu suntem în situația de a conveni asupra unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, vom continua discuția", a răspuns el la întrebarea dacă țările UE vor include sancțiuni împotriva Rosatom în noul pachet de sancțiuni, conform Kommersant.

Citește și
Steagul UE
Comisar UE: Uniunea Europeană va lansa un al 11-lea val de sancţiuni împotriva Rusiei

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult