Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia suspectată că pregătea un act de sabotaj la o bază aeriană a NATO. Serviciile de informații germane au intrat pe fir

Serviciile de informații germane au primit informații că Rusia pregătea un sabotaj folosind o dronă la o bază aeriană NATO din orașul Geilenkirchen din Renania de Nord-Westfalia din vestul Germaniei, relatează DPA.

Potrivit agenției, informațiile despre sabotajul iminent au venit de la serviciile de informații americane. Care a fost amenințarea nu este specificat.

Vineri, 23 august, nivelul de securitate la baza aeriană Geilenkirchen a fost ridicat la Charlie.

Acesta este al doilea dintre cele cinci niveluri de protecție, doar „Delta” este mai mare decât acesta.

„Charlie”, așa cum sugerează descrierea, este folosit atunci când „are loc un incident” sau se primesc informații despre probabilitatea unui atac sau atac terorist. După aproape o zi, nivelul de protecție a fost redus la nivelul anterior („Bravo+”).

Un purtător de cuvânt al bazei a explicat că nivelul crescut de protecție a fost o măsură de precauție menită să minimizeze riscurile pentru personal.

El a numit speculațiile despre dronele care zboară deasupra bazei „absurde” și a spus că „nimic nu a zburat aici”. Totuși, angajații bazei au fost trimiși acasă.

Poliția din Köln a preluat ancheta, clarifică DPA.

Baza Geilenkirchen găzduiește avioane care sunt utilizate în principal pentru supravegherea aeriană în zona de est a NATO - sunt capabile să detecteze și să identifice alte aeronave la o distanță de peste 400 de kilometri. La baza aeriană lucrează aproximativ 1.600 de oameni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult