Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia, aliat apropiat al Iranului, interzice avioanelor sale să mai zboare noaptea în Israel timp de o săptămână

Autoritatea de aviaţie din Moscova le-a interzis companiilor aeriene ruse să efectueze zboruri în spaţiul aerian al Israelului în nopţile următoare, relatează sâmbătă dpa.

Interdicţia este valabilă de la 22:00 GMT până la 04:00 GMT în fiecare noapte şi va fi intra în vigoare pentru prima dată sâmbătă dimineaţa, potrivit unui comunicat difuzat vineri seara de Agenţia aeronautică federală rusă Rosaviatsiya.

Aşa-numita notificare către aviatori sau misiuni aeriene (NOTAM) este valabilă până la 16 august, 09:00 GMT, precizează sursa citată, care nu a furnizat un motiv pentru această decizie, deşi există o legătură aparentă cu un temut atac aerian al Iranului asupra Israelului, notează dpa, citată de Agerpres.

Rusia este un aliat apropiat al Iranului şi recent a intensificat livrările de arme de apărare aeriană către această ţară.

Zborurile în spaţiul aerian israelian în timpul zilei continuă să fie permise. Cu toate acestea, piloţii ruşi trebuie să respecte reglementările de siguranţă pentru zboruri în sau peste zone de criză, a indicat Rosaviatsiya.

Citește și
Yahya Sinwar
De ce atacul Iranului nu mai e atât de sigur. Israel promite lichidarea noului șef Hamas, autorul atacului de pe 7 octombrie

Multe companii aeriene internaţionale şi-au anulat zborurile către Israel din cauza ameninţării războiului, notează Agerpres.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult