Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a primit o veste la care nu se aștepta: Ucraina anunță că a creat și testat cu succes prima sa rachetă balistică

Ucraina continuă să-și dezvolte complexul militar-industrial - țara a creat și testat prima sa rachetă balistică, a declarat președintele Volodimir Zelenski, la o conferință de presă la Forumul șefilor instituțiilor de stat, scrie publicația Pravda.ua.

„Ce alte evoluții mai are Ucraina? Ei bine, am crezut că este prea devreme să vorbesc despre asta, dar... A fost un test - pozitiv - al primei rachete balistice ucrainene. Felicit complexul nostru militar-industrial pentru acest lucru”, a spus Zelenski.

Liderul ucrainean a spus că nu poate dezvălui mai multe informații despre rachetă.

Potrivit acestuia, el a decis să vorbească despre asta pentru ca societatea să poată aprecia „oamenii noștri care lucrează 24/7 la întreprinderile de apărare”.

În cadrul conferinței de presă, Zelenski a răspuns și la întrebarea ce spun partenerii occidentali despre permiterea folosirii armelor lor cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor militare de pe teritoriul Rusiei.

„Încearcă să nu-mi vorbească despre asta. Și ridic această întrebare. Practic, așa stau lucrurile: olimpiadele s-au terminat, dar ping-pong-ul rămâne”, a spus liderul ucrainean.

Pe 25 august, Volodimir Zelenski a anunțat prima utilizare cu succes a unei alte arme noi - drona-rachetă ucraineană Palyanitsa cu rază lungă.

A fost dezvoltat într-un an și jumătate, este lansată de pe o platformă la sol și are o autonomie de până la 600-700 de kilometri.

Publicația Ukrayinska Pravda a scris că aproape toate informațiile despre rachetă sunt clasificate, iar în raza sa de acțiune există „20 de aerodromuri militare rusești”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult