Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Recep Erdogan s-a lăudat că poate ajuta la încheierea războiului din Ucraina, dar a fost respins de Rusia: ”Nu, nu se poate!”

Președintele turc Tayyip Erdogan i-a spus miercuri președintelui rus Vladimir Putin că Ankara ar putea contribui la încheierea războiului dintre Ucraina și Rusia.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al lui Putin a respins oferta și a declarat că Erdogan nu poate juca rolul de intermediar în conflictul care durează de 28 de luni.

Erdogan a declarat că el crede că este posibilă o pace echitabilă care să satisfacă ambele părți, a transmis președinția turcă, potrivit Reuters.

Dar purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a exclus orice rol de intermediar pentru liderul turc: "Nu, nu este posibil", a spus Peskov, când a fost întrebat de un intervievator al televiziunii ruse dacă Erdogan și-ar putea asuma un astfel de rol, potrivit agenției de presă ruse Tass.

Relatarea agenției de știri nu a explicat de ce Kremlinul s-a opus participării lui Erdogan.

Citește și
zelenski, erdogan
Turcia vrea să găzduiască un summit pentru pacea între Ucraina şi Rusia

Președinția turcă a declarat că cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre războiul din Gaza și despre modalitățile de încheiere a conflictului din Siria. Turcia este membră a NATO, alianța militară occidentală condusă de SUA.

Spre deosebire de alți lideri NATO, care au impus sancțiuni guvernului Putin, Erdogan a încercat să mențină relații bune atât cu Rusia, cât și cu Ucraina pe tot parcursul conflictului.

Turcia a jucat un rol-cheie în punerea în aplicare a unui acord care să asigure că cerealele pot fi expediate în siguranță din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Acordul a rămas în vigoare timp de un an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult