Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Războiul nu se duce doar pe front. Ce au văzut rușii care au intrat pe site-urile lor favorite

Serviciul de informații militar al Ucrainei (HUR) a anunțat marți că a spart aproape 100 de site-uri rusești care susțin efortul de război al Kremlinului, trecându-le offline și înlocuindu-le paginile de start cu imaginea unui cap însângerat de porc.  

Agenția de informații militare a Ucrainei a precizat că operațiunea a fost efectuată pe 15 iulie cu ajutorul „comunității de hackeri voluntari”, scrie The Kyiv Independent.

„Atacul cibernetic a avut ca scop distrugerea informațiilor interne ale companiilor care deservesc clienți din sectorul public rusesc implicați în războiul împotriva Ucrainei”, se arată într-o postare pe Telegram.

HUR a spus că societățile vizate includ MITgroup, un „grup de companii implicate în dezvoltarea de site-uri web corporative”, United Crane Technologies, o „companie de comerț și producție pentru fabricarea și vânzarea de echipamente de ridicare” și RUMOS-LADA, un delaer de mașini Lada.

Un atac cibernetic al serviciilor ucrainene a lăsat în iunie 250.000 de ruși fără internet în Crimeea

„Ca urmare a atacului cibernetic, aspectul resurselor web afectate ale agresorului a suferit anumite modificări — acum, în loc de secțiunile obișnuite pentru ruși, pe site-uri sunt vizibile doar un cap de porc și codul de eroare 404", a spus serviciul secret al armatei ucrainene.

Citește și
atac cibernetic
Germania acuză Rusia de un atac cibernetic intolerabil şi avertizează că vor exista consecinţe

Se pare că HUR a efectuat mai multe atacuri cibernetice în ultimele luni.

Un atac cibernetic la scară largă de la sfârșitul lunii iunie a lăsat fără comunicații cel puțin 250.000 de consumatori din Crimeea ocupată și din alte teritorii controlate de Rusia, a declarat o sursă de informații militare pentru Kyiv Independent.

Atacul din iunie a afectat atât rețelele de consumatori, cât și rețelele de operatori care au folosit infrastructura afectată pe teritoriile ocupate de Rusia. Reprezentanții furnizorilor ruși l-au numit „cel mai puternic atac DDoS pe care l-au experimentat vreodată”, a spus HUR.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult