Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Raport incriminator pentru poliția din Atlanta. Brooks a fost împușcat de 2 ori în spate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rayshard Brooks din Atlanta - bărbatul afroamerican care a fost ucis de un polițist - a fost împușcat de două ori în spate, potrivit unui comunicat al medicilor din Fulton, Georgia.

Raportul medico-legal arată că Brooks a murit din cauza leziunilor organelor și a pierderii de sânge din cele două răni ale împușcăturilor.

Autopsia, efectuată duminică, arată drept cauză a decesului lui Brooks rănile provocate de arma de foc. De asemenea, potrivit CNN, modalitatea morții este listată drept omucidere.

Protestatarii au ieșit pe străzile din Atlanta - și în alte părți din țară - din nou duminică. În Atlanta, aceștia s-au adunat la restaurantul de fast-food unde Brooks a murit vineri. Același restaurant a fost incendiat de protestatari sâmbătă.

Avocatul districtului Fulton a criticat manipularea de către ofițerii de poliție a împușcăturilor fatale ale lui Brooks și a spus că decizia privind acuzațiile ar putea avea loc miercuri.

Citește și
Atlanta
Încă un scandal în SUA. Un polițist alb a ucis un suspect de culoare care s-a opus arestării

Rayshard Brooks a fost împușcat și ucis de poliție vineri, 12 iunie 2020, în Atlanta, Georgia.

Tânărul în vârstă de 27 de ani se afla într-un autoturism, la un drive-in din oraș, iar poliția a vrut să-l încătușeze pentru că era suspect de consum de alcool

Înregistrările video ale incidentului arată că Brooks a luat un pistol Taser al unui ofițer în timpul tentativei de arestare și apoi a tras cu el în timp ce fugea.

Apoi, un ofițer l-a împușcat fatal pe Brooks de trei ori cu arma sa de serviciu, au spus autoritățile.

Uciderea a avut repercusiuni rapide în Atlanta, unul dintre numeroasele orașe în care protestatarii au cerut încetarea violenței polițiste și a rasismului, ca urmare a uciderii de către poliție a lui George Floyd în Minneapolis, Minnesota. Ofițerul care l-a împușcat pe Brooks a fost concediat, iar șeful poliției, Erika Shields, și-a dat demisia, deoarece protestatarii exasperați au cerut să se facă dreptate

Sâmbătă, primarul din Atlanta, Keisha Lance Bottoms, a declarat că nu crede că a fost o utilizare justificată a forței mortale în cazul lui Brooks.

Avocatul familiei lui Brooks, L. Chris Stewart, a declarat că ofițerii nu trebuie să-l împuște pe Brooks și a menționat că, în mod intenționat, Taser-ul nu este o armă mortală.

„Dacă ofițerul ar fi fost ceva mai empatic și mai puțin speriat, probabil că nu am avea un client mort”, a spus el.

Soția lui Brooks a declarat pentru CBS că vrea ca ofițerii să meargă la închisoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult