Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin promite că va crește "capacitatea de a lovi" a forțelor de operațiuni speciale ale Rusiei

Vladimir Putin a promis că va crește "mobilitatea și capacitatea de a lovi" a forțelor de operațiuni speciale ruse.

Liderul de la Kremlin a spus că aceasta este o prioritate cheie pentru a întări armata țării, informează Reuters.

"Vom continua să consolidăm forțele de operații speciale, să le creștem mobilitatea și capacitatea de a lovi, să le înarmam cu arme și echipamente de nouă generație", a spus Putin într-un mesaj video de felicitare emis înaintea Zilei forțelor de operațiuni speciale sărbătorită pe 27 februarie în Rusia.

"Permiteți-mi să subliniez că aceasta este una dintre prioritățile cheie pentru dezvoltarea pe termen lung a armatei și marinei", a mai spus președintele rus.

Forțele de operațiuni speciale ale Rusiei sunt forțe la nivel strategic, pregătite pentru luptă constant, concepute pentru a îndeplini sarcini specifice și fac parte din Forțele Armate Ruse.

Citește și
Sakha, vot rusia
Putin își trimite subalternii cu elicoptere în zonele izolate din Rusia pentru a colecta voturile | GALERIE FOTO

Forțele speciale au fost implicate în acțiunile secrete ale Rusiei în Siria în ultimul deceniu și, din 2022, în invazia din Ucraina, pe care Vladmir Putin o numește "operațiune militară specială". Kievul și aliații săi numesc invazia o acaparare imperialistă neprovocată de pământ.

"Cuvinte speciale de recunoștință pentru soldații care au participat la operațiunea militară specială", a afirmat Putin în videoclipul postat pe aplicația de mesagerie Telegram a Kremlinului.

"În cele mai periculoase zone, pe linia frontului, adânc în spatele liniilor inamice, în raiduri și atacuri rapide, îndeplinți sarcinile atribuite cu onoare, acționați cu îndrăzneală, competență și hotărâre", a mai transmis liderul de la Kremlin.

Rusia sărbătorește Ziua Forțelor de operațiuni speciale pe 27 februarie din 2015, când Vladimir Putin a declarat această zi ca sărbătoare națională la prima aniversare a confiscării de către forțele ruse a clădirilor guvernamentale din Crimeea, urmată de anexarea peninsulei de către Moscova, conform postului de știri rusesc RBC.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult