Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Propagandă penibilă: Iran prezintă un incendiu din Chile drept urmări ale atacului său în Israel. Se aude chiar și spaniola

Televiziunea de stat iraniană prezintă în mod repetat imagini cu flăcări uriașe în noapte ca fiind urmări ale atacului asupra Israelului, dar acestea sunt de fapt un incendiu din Chile, din februarie. Mai mult, în clip se aude vorbindu-se spaniola.  

Filmările difuzate de televiziunea de stat iraniană care pretind să arate impactul atacului asupra Israelului sunt de fapt un videoclip mult mai vechi al unui incendiu în Chile, la Achupallas, arată cei de la BBC, citați de The Guardian.

Shayan Sardarizadeh a postat capturi de ecran din videoclipul difuzat de Iran alături de fotografii din același videoclip care circula pe rețelele de socializare la începutul acestui an, scrie și The Times of Israel.

Inițial, imaginile au fost atribuite unor postări realizate în luna martie despre un incendiu din Texas.

Ulterior, mergând pe urma distribuirilor, s-a aflat că video-ul prezentat de Iran ca fiind din Israel era, de fapt, și mai vechi- din luna februarie, și mai îndepărtat ca loc- din Chile.

Citește și
atac iran
Iordania ar fi interceptat aparate de zbor în timpul atacului iranian asupra Israelului. „Armata va face faţă amenințărilor”

Mai mult, în videoclip se poate auzi cu ușurință o femeie care vorbește în spaniolă.

Atacul fără precedent lansat de Iran asupra Israelului a fost unul ratat, circa 99% din sutele de rachete și drone folosite de Teheran fiind distruse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult