Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Președintele Turciei: Cancelarul german și-a schimbat poziția. Vrea un numitor comun cu Rusia

Cancelarul german, Olaf Scholz, și-a schimbat poziția față de Rusia, spunând că ar trebui să găsească „un numitor comun” cu liderul rus Vladimir Putin, a transmis președintele turc Recep Erdogan, miercuri.

Vorbind despre convorbirea telefonică de marți pe care a avut-o cu Olaf Scholz, Erdogan a subliniat importanța „relațiilor personale”, pentru a realiza „cei mai importanți pași” în diplomație.

„Am vorbit despre asta (importanța relațiilor personale) cu domnul Putin ieri”, a spus Erdogan în timpul unui interviu comun pentru ATV, A Haber, A News și A Para.

Președintele turc a spus că toate aceste convorbiri arată că președintele rus „nu este cineva care va face un pas în spate” dacă i te împotrivești, scrie aa.com.tr.

Remarcile vin după ce, marți, președintele turc a avut o convorbire cu Olaf Scholz în care au vorbit despre cele mai recente evoluții în războiul din Ucraina.

Citește și
Vladimir Putin, președintele Rusiei - 7
Putin ameninţă cu o nouă suspendare a acordului privind exportul cerealelor ucrainene. Kievul, avertizat

Cancelarul german a apreciat eforturile Turciei de a menține exporturile de grâu prin intermediul Inițiativei pentru cereale la Marea Neagră.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult