Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Robert Fico rămâne internat în spital. Premierului slovac „necesită îngrijiri intensive”

Viaţa premierului slovac Robert Fico nu mai este în pericol, au anunțat medicii după patru zile de la atacul prin care a trecut.  

„Nu mai există pericol imediat pentru viaţa sa, dar starea sa rămâne gravă şi necesită îngrijiri intensive", a declarat vicepremierul Robert Kalinak, relatează AFP şi Reuters.

El a precizat însă că premierul nu va fi transferat de la spitalul din Banska Bystrica pentru moment.

Prim-ministrul a fost internat de urgență, miercuri, la spitalul de la Banska Bystrica din centrul Slovaciei, după ce un bărbat a deschis focul asupra sa, lovindu-l cu mai multe gloanţe în abdomen.

Miercuri, când a fost adus de urgență la spital, el a suferit o operaţie de cinci ore. El a trecut printr-o altă operație vineri.

Citește și
Juraj Cintula
Decizia luată de un tribunal din Slovacia în cazul atacatorului premierului Robert Fico. Ce risc a fost adus în discuție

„Putem considera că starea sa este stabilă şi că pronosticul său este pozitiv. Ne simţim cu toţii puţin mai destinşi acum", a declarat Kalinak în faţa spitalului, conform Agerpres. 

Atacatorul, poetul Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, a tras cinci gloanţe spre Fico, lovindu-l cu patru dintre ele.

El a fost prezentat sâmbătă unui tribunal penal din Pezinok, la nord-est din Bratislava, care a dispus menţinerea sa în detenţie provizorie.

Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, ocupă acest post după ce partidul său Smer-SD a câştigat alegerile legislative în toamna anului trecut. El se află la al patrulea mandat ca prim-ministru după ce a făcut campanie cu propuneri de pace în războiul dintre Rusia şi Ucraina şi cu dorinţa sa de a pune capăt ajutorului militar pentru Kiev, care a fost transformată ulterior în realitate de guvernul său.

Tentativa de asasinat a şocat profund Slovacia, ţară de 5,4 milioane de locuitori, membră a UE şi NATO, profund divizată pe plan politic de ani de zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult