Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Premierul statului australian Victoria, avertisment pentru Djokovic: "Siguranța comunității e mai importantă decât oricine"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși nu este sigur ca va juca la Australian Open, Novak Djokovic și-a aflat adversarul din primul tur, după tragerea la sorți. Incertitudinea privind o nouă anulare a vizei persistă însă.

Ministrul australian pentru imigrări ar putea anunța abia vineri decizia finală.

Deși nu se ştie dacă viza lui Djokovic va fi sau nu anulată, numărul unu al tenisului masculin profesionist a fost pe tabloul tragerii la sorţi și ar urma să joacă în primul tur de la Australian Open cu compatriotul său Miomir Kecmanovic.

Ministrul imigraţiei ia în considerare o nouă anulare a vizei, din alte cauze; posibil pentru că Djokovic a minţit autorităţile de frontieră, la intrarea în ţară, în privinţa călătoriilor în alte ţări, cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne. Şi, potrivit unor surse guvernamentale, momentul anunţului a fost amânat, pentru că autorităţile vor să pună la punct un dosar imbatabil în instanţă. Asta şi pentru că se aşteaptă ca avocaţii tenismanului să depună un nou apel la tribunal, dacă tenismanul rămâne iar fără viză.

Premierul australian nu a vrut să discute subiectul, însă adjunctul său a fost mai tranşant: Djokovic trebuie să respecte regulile, la fel ca oricine altcineva.

Citește și
novak djokovic
Epopeea lui Novak Djokovic continuă. Spania, Serbia și Australia ridică acuzații grave împotriva sportivului

Barnaby Joyce, vicepremierul australian: "Cei mai mulți dintre australieni nu apreciază ideea că o persoană, fie că este un jucător de tenis, sau regele Spaniei, sau regina Angliei, poate să vină aici și să aibă parte de un set de reguli diferite față de cele pentru restul lumii".

În Australia, opinia publică este, în marea ei majoritate, în favoarea anulării vizei lui Nole. 80% dintre australieni sunt de părere că sportivul NU ar trebui să primească un tratament special din partea autorităţilor, potrivit unui sondaj apărut în publicaţia The Guardian.

Daniel Andrews, premierul statului Victoria: "Acel turneu este mult mai important decât o singură persoană. Se numește un turneu de Mare Șlem cu un motiv: e mai important decât un singur individ. La fel cum și siguranța comunității noastre e mai importantă decât oricine".

Dacă Djokovic s-a prezentat la un eveniment public, știind că a avut un rezultat pozitiv, a comis o încălcare clară a regulilor autorităților sârbe - a declarat si premierul de la Belgrad, Ana Brnabic.

Preşedintele Serbiei, însă, a spus altceva.

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei: "Ne-am făcut datoria de a-i ajuta pe cetățenii sârbi. Sunt mândru că ne-am implicat și l-am ajutat pe unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun sportiv din țara noastră".

Pe de altă parte, presa spaniolă a ridicat semne de întrebare după ce Novak Djokovic s-a antrenat la Marbella, la începutul lui ianuarie, deși ar fi putut intra în Spania doar dacă era vaccinat anti-Covid, sau avea un permis special de intrare. Totuși, ministrul spaniol de interne a negat informațiile că Djokovic ar fi investigat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult