Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ploile abundente şi vântul puternic fac prăpăd în Bulgaria. Două persoane au murit, iar alta a ajuns la spital

Doi bărbaţi au murit, sâmbătă, din cauza ploilor abundente şi a vântului puternic care afectează toată Bulgaria, victimele adăugându-se la cele 16 decese cauzate de furtuna Ciaran în Europa săptămâna aceasta.

Un bărbat de 51 de ani și-a pierdut viața după ce un zid s-a prăbuşit peste el în satul Razvigorovo, lângă oraşul Şumen (est), a anunţat Ministerul de Interne bulgar, notează AFP, citată de Agerpres.

A doua victimă este un bărbat de 67 de ani din oraşul Veliki Preslav, în aceeaşi regiune. Victima ar fi călcat pe un cablu electric deteriorat în timp ce se îndrepta spre casă în timpul furtunii.

O femeie a fost de asemenea spitalizată după ce a fost rănită de un copac care s-a prăbuşit peste ea într-o grădină publică în oraşul Şumen.

Sute de pompieri, salvatori şi poliţişti au intervenit pentru a remedia situaţia după pagubele produse de aceste intemperii.

Citește și
centrala kozlodui
Bulgaria renunță la Rusia și construiește alături de americani un reactor nuclear la granița cu România

În mai multe regiuni din Bulgaria, furtuna a avariat acoperişuri şi a doborât copaci şi stâlpi de electricitate, provocând întreruperi de curent electric în câteva zeci de sate.

În oraşul Devnea a fost decretată parţial stare de urgenţă în urma furtunii.

Aceste noi intemperii survin la doar două luni după moartea a patru persoane în ploile torenţiale care au inundat o parte a coastei bulgare a Mării Negre, avariind poduri şi blocând mii de turişti.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult