Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Planul lui Donald Trump după ce a fost ținta unei tentative de asasinat. Primul loc în care va merge

Donald Trump a fost ținta unei tentative de asasinat. O persoană înarmată a tras, sâmbătă, cu arma spre fostul președinte alerican, în timpul unui miting electoral deșfășurat în Butler, Pennsylvania.  

Trump, care a fost evacuat de urgenţă de la fața locului, intenţionează în continuare să meargă la Convenţia republicană de săptămâna viitoare, în cursul căreia urmează să fie desemnat oficial candidat al dreptei la preşedinţie, a anunţat echipa sa, notează AFP.

"Preşedintele Trump se simte bine" şi "aşteaptă cu nerăbdare să vi se alăture la Milwaukee", în statul Wisconsin, unde va avea loc acest important eveniment în perioada 15-18 iulie, au anunţat echipa sa de campanie şi Partidul Republican într-un comunicat.

Secret Service a precizat că tentativa de asasinare a lui Trump a avut loc în jurul orei locale 06:15 (duminică, ora 01:15 în României), iar atacatorul a stat în afara perimetrului unde se desfăşura mitingul, într-o poziţie înaltă.

"Personalul Secret Service l-a neutralizat pe trăgător, care este acum decedat, Secret Service a răspuns rapid cu măsuri de protecţie, iar fostul preşedinte este în siguranţă şi este evaluat. Un spectator a fost ucis, doi spectatori au fost răniţi în mod grav", a subliniat Secret Service.

Citește și
donald trump
Momentul în care s-a tras asupra lui Trump la mitingul din Pennsylvania. "Glonțul mi-a străpuns urechea". VIDEO

Potrivit ABC News, atacatorul a tras de opt ori în ceea ce oficialii din serviciile de aplicare a legii cred că a fost o tentativă de asasinat.

Individul a folosit o puşcă de tip AR, foarte populară în Statele Unite, care a fost utilizatp în mai multe incidente de împuşcături în masă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult