Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Peste 100 de mandate de arestare în legătură cu construcţia de clădiri prăbuşite în urma cutremurelor din Turcia

Autorităţile din Turcia spun că au fost emise 113 mandate de arestare în legătură cu construcţia de clădiri care s-au prăbuşit în urma cutremurelor care au lovit, luni, țara.

Poliţia turcă a reţinut deja cel puţin 12 persoane, printre acestea numărându-se și dezvoltatori imobiliari. Sunt aşteptate mai multe arestări, conform BBC.

Numărul mare de arestări poate fi văzut ca o încercare de a îndepărta vina generală pentru dezastru.

Experţii avertizează de ani de zile că multe clădiri noi din Turcia sunt nesigure din cauza politicilor guvernamentale care au permis „amnistii imobiliare”.

Acele politici au permis aşa-numitele „amnistii” pentru antreprenori, astfel încât domeniul construcțiilor să se dezvolte foarte mult.

Citește și
bebelu; salvat
Un bebeluș de 7 luni a fost salvat în Turcia, după ce a stat 140 de ore sub dărâmături | VIDEO

Mii de clădiri s-au prăbuşit în timpul cutremurului, ridicând semne de întrebare dacă impactul dezastrului natural a fost determinat și de constructori.

Președintele Erdogan a recunoscut existenţa unor deficienţe, dar, în timpul unei vizite într-o zonă de dezastru, a părut să dea vina pe soartă.

„Astfel de lucruri s-au întâmplat întotdeauna. Face parte din planul destinului”, a spus el.

În a şasea zi după cutremur, situaţia devine din ce în ce mai disperată în Turcia. Bilanțul deceselor a trecut de 28.000 de persoane.

Avertisment ONU: Bilanţul victimelor cutremurelor din Turcia și Siria riscă cel puţin să se dubleze

Cutremurul a fost descris drept „cel mai grav eveniment din ultimii 100 de ani în această regiune” de şeful de asistenţă al Naţiunilor Unite, care s-a aflat sâmbătă în provincia turcă Kahramanmaras.

„Cred că este cel mai grav dezastru natural pe care l-am văzut vreodată şi este, de asemenea, cel mai extraordinar răspuns internaţional”, a declarat Martin Griffiths pentru BBC în Turcia.

Bilanţul persoanelor decedate în urma cutremurului din Turcia şi Siria, care duminică dimineaţa depăşea 28.000, riscă cel puţin să se dubleze, a mai precizat oficialul ONU.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult