Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Oamenii de știință au descoperit o specie de rechini care „încalcă regulile naturii” și se pot deplasa pe uscat

O nouă cercetare inovatoare a descoperit un rechin care „încalcă toate regulile naturii”.

Cercetătorii de la Florida Atlantic University au afirmat că rechinii epoleți sunt capabili să iasă din apă folosind înotătoarele - și pot rezista, de asemenea, aproximativ două ore fără oxygen, scrie Daily Star.

Acesta este un produs al „condițiilor de mediu neprielnice”, potrivit cercetătorilor.

 

Habitatul lor - Marea Barieră de Corali din Australia de Sud - poate fi uneori complet izolat. Prin urmare, rechinii își folosesc aripioarele în formă de paletă pentru a „intra în mici crăpături de recif pentru a evita prădătorii aerieni și acvatici”.

Oamenii de știință investighează acum modul în care aceste abilități de ”mers” se schimbă în dezvoltarea timpurie a rechinului epolet.

Citește și
atac rechin
Un bărbat și câinele lui au fost atacați de un rechin în timp ce se aflau pe o placă în mare

Alte specii de rechini care merg pot fi găsite în Australia, Indonezia și Papua Noua Guinee.

Autorul principal al studiului, dr. Marianne E. Porter, a comentat: „Studiul locomoției rechinilor epoleți ne permite să înțelegem capacitatea acestei specii – și, probabil, a speciilor înrudite – de a se deplasa în interiorul și departe de condițiile dificile din habitatele lor”.

Dr. Porter a cerut acum investigații suplimentare asupra schimbărilor climatice și asupra modului în care aceasta va modifica condițiile pentru rechinii epoleți în viitor.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult