Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O judecătoare a fost împușcată în instanță de un polițist, imediat după ce a pronunțat o hotărâre. Cum a fost posibil

O judecătoare a fost împușcată de un polițist chiar în instanță, în Kenya, după ce a pronunțat o hotărâre într-un dosar care o viza pe soția ofițerului. Magistratul a supraviețuit, în timp ce polițistul a fost împușcat mortal de colegii săi.  

Magistratul principal Monica Kivuti a fost împușcată în instanța de judecată din Nairobi de un inspector șef de poliție, imediat după ce a pronunțat o hotărâre într-un dosar care o viza pe soția ofițerului, scrie BBC.

Polițistul s-a supărat pentru că judecătoarea a anulat cauțiunea din dosarul în care soția lui era judecată pentru evadare.

Ofițerul, identificat ca fiind Samson Kipchirchir Kipruto, care conducea o secție de poliție din Londiani, în vestul Kenyei, a scos o armă și a împușcat magistratul, rănind-o.

Judecătoarea și alți trei polițiști au fost răniți

Alți ofițeri aflați în instanță au reacționat imediat, unul dintre ei împușcându-l mortal pe polițistul infractor. În acest proces, alți trei ofițeri au fost răniți, se arată într-un raport al poliției. Magistratul și ofițerii răniți sunt tratați la spital.

Citește și
Ioana Ancuța Popoviciu
Inspecția Judiciară cere sancționarea fostei judecătoare din dosarul 2 Mai: ”Neprofesionistă”, ”consecințe grave” DOCUMENT

Împușcarea unei judecătoare chiar în instanță reprezintă un șoc pentru kenyeni. Poliția a fost adesea acuzată de implicare în crime extrajudiciare, dar niciodată într-o sală de judecată.

Justiția a declarat că va îmbunătăți măsurile de securitate și a asigurat personalul judiciar și alți utilizatori ai instanței de siguranța și securitatea acestora.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult