Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie de 85 de ani care își plimba câinele a fost ucisă de un aligator, în Florida. Animalul de companie a supraviețuit

O femeie în vârstă de 85 de ani a fost ucisă de un aligator în timp ce își plimba câinele, în Fort Pierce, Florida.

Presa locală a relatat că aligatorul de trei metri a atacat mai întâi câinele femeii, dar a atacat-o și pe ea, după ce a încercat să-și salveze animalul de companie, scrie BBC.

Atacurile aligatorilor, în special cele soldate cu moartea, sunt neobișnuite, potrivit Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC).

Câinele femeii a supraviețuit atacului.

„Victima a fost recuperată, iar un vânător de aligatori a capturat exemplarul implicat în incident”, a precizat FWC într-un comunicat.

FWC și Biroul șerifului din comitatul St. Lucie au răspuns, luni, la un apel de urgență privind o mușcătură de aligator în comunitatea de pensionari Spanish Lakes Fairways.

Citește și
Aligator Florida, Statele Unite
Momentul în care un aligator îl atacă pe un bărbat. Ce s-a întâmplat după ce l-a mușcat de cap este uimitor. VIDEO

Vecinii au declarat presei locale că aligatorul a ieșit din apă și s-a năpustit asupra câinelui. Femeia a încercat să îndepărteze câinele de reptilă, dar a căzut victimă aligatorului.

Femeia nu a fost identificată imediat.

După ce au localizat aligatorul de mari dimensiuni, șase agenți de protecție a vieții sălbatice au fost nevoiți să îl captureze.

FWC recomandă oamenilor să rămână vigilenți atunci când se află în apropierea aligatorilor, iar dacă sunt mușcați, „cel mai bun lucru de făcut este să riposta”.

Oficialii au declarat că aligatorii mănâncă prada care le este ușor accesibilă. Dacă prada nu este ușor de stăpânit, „adesea vor da drumul și se vor retrage”.

Aligatorii pot fi găsiți în toate cele 67 de comitate din Florida, dar „rareori mușcă oamenii, iar decesele cauzate de astfel de evenimente sunt rare”, potrivit fișei informative a FWC de pe site-ul său.

Din 1948, doar 26 din 442 de mușcături neprovocate în stat au dus la decesul unui om, potrivit datelor FWC.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult