Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O echipă de specialiști, lăsată la locul presupusului atac cu arme chimice din Douma

O echipă a Organizaţiei Internaţionale pentru Interzicerea Armelor Chimice a sosit marţi în oraşul sirian Douma pentru a investiga un presupus atac chimic, în timp ce occidentalii pun la îndoială posibilitatea de a mai găsi dovezi la faţa locului.

La zece zile după presupusul atac, agenţia oficială de presă siriană Sana a anunţat marţi sosirea 'experţilor Comisiei pentru arme chimice' la Douma, unde peste 40 de persoane au decedat din cauza gazului toxic la 7 aprilie în timp ce oraşul se afla încă sub controlul rebelilor.

La 14 aprilie, SUA, Franţa şi Marea Britanie, care au acuzat regimul sirian de comiterea acestui presupus atac cu arme chimice la Douma, la porţile Damascului, au efectuat lovituri în Siria, ca represalii.

Regimul preşedintelui Bashar al-Assad şi Rusia neagă orice implicare, acuzând rebelii de 'înscenare' şi cerând o misiune OIAC să investigheze 'acuzaţiile'.

Experţii OIAC şi-au început misiunea încă de duminică, la zece zile după incident, în principal vorbind cu oficiali din capitala siriană, dar nu reuşiseră să ajungă la Douma.

Citește și
Cancelarul german, Angela Merkel, Vladimir Putin
Putin şi Merkel au convenit să contribuie la reluarea eforturilor politice privind Siria

Într-un context diplomatic deja tensionat de atacurile aeriene de sâmbătă, occidentalii continuă să-şi manifeste îndoielile.

'Ruşii ar fi putut să viziteze locul atacului. Ne temem să nu-l fi alterat în intenţia de a contracara eforturile misiunii OIAC de a desfăşura o investigaţie eficientă", a declarat luni ambasadorul SUA la OIAC, Ken Ward. 'Aceasta ridică întrebări serioase cu privire la capacitatea misiunii de anchetă de a-şi face treaba', a apreciat el.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult