Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Nunta Prințului Harry ar putea genera un profit de 500 de milioane de lire

Căsătoria Prinţului Harry cu actriţa americancă Meghan Markle ar putea adăuga economiei Marii Britanii suma de 500 de milioane de lire sterline, ca urmare a celebrării evenimentului de către turişti şi britanici, potrivit unei estimări.

Prinţul Harry, nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, al cincilea pe linia succesiunii la tron, se va căsători cu Markle pe 19 mai, iar evenimentul va avea loc la castelul regal Windsor, cel mai mare şi cel mai vechi castel din lume, conform Reuters

Potrivit Oficiului Naţional de statistică de la Londra, nunta prinţului William, fratele cel mare al lui Harry, din aprilie 2011 cu ducesa Kate a sporit numărul turiştilor din Marea Britanie cu 350.000 de vizitatori, comparativ cu numărul lor în aceeaşi perioadă, din anul precedent.

Se preconizează că în luna mai se va întâmpla acelaşi lucru. În total, se estimează că evenimentul grandios va genera un profit de 500 de milioane de lire sterline. "Credem că 200 de milioane de lire vor veni numai din turism", a spus directorul executiv al Oficiului, David Haigh.

Aproximativ 150 de milioane de lire vor fi cheltuite pe petreceri şi celebrarea evenimentului, iar 50 de milioane se vor strânge din cumpărarea de tricouri, pălării şi din vânzarea altor obiecte comemorative.

Citește și
obama harry
Obama, intervievat de Prințul Harry. Serialul preferat de fostul șef de la Casa Albă

Datorită promovării evenimentului, Marea Britanie va beneficia, la nivel global, de publicitate gratis în valoare de 100 de milioane de lire.

VisitBritain, agenţia naţională pentru turism, estimează că 41.7 milioane de turişti străini vor vizita Marea Britanie în 2018, şi vor genera un profit de 26.9 miliarde de lire sterline.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult