Modifica setarile cookie
Toate categoriile

NATO ar învinge trupele lui Putin dacă ar ataca statele baltice, spune șeful armatei germane

Rusia ar pierde un război cu NATO dacă Vladimir Putin ar decide să lanseze un atac pe flancul estic al Europei, a declarat șeful forțelor armate germane.

Generalul Carsten Breuer a declarat pentru The Telegraph că nu are "nicio îndoială" că Germania și trupele NATO staționate în est ar putea respinge un atac rusesc asupra statelor baltice.

El a mai spus că nu se așteaptă ca Putin să recurgă la atacuri cu arme nucleare în următoarele etape ale războiului din Ucraina, dar a cerut armatelor britanică și germană "să aibă încredere una în cealaltă" în anii dificili care vor urma.

Comentariile generalului Breuer reflectă o schimbare majoră în Germania, care, ani de zile, a fost reticentă în a juca un rol de lider în eforturile europene de securitate și să își construiască o armată puternică, din cauza trecutului nazist al țării.

Întrebat dacă forțele germane și alte forțe NATO staționate în țările baltice sunt suficient de puternice pentru a respinge o invazie rusă, generalul Breuer a spus: "Da, nu am nicio îndoială în această privință. Dar, în primul rând, este o chestiune de descurajare. Pe baza evaluării noastre actuale, preocuparea mea nu este atât de mult o invazie rusă în viitorul apropiat".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult