Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Musulmanii protestează după masacrul de la spitalul din Gaza. Hezbollah amenință: Va fi ”o zi de furie fără precedent”

Masacrul comis în spitalul din Fâșia Gaza a declanșat reacții vehemente în zeci de orașe din Iordania, Turcia sau Irak. Oamenii privesc acuzator spre Israel, care a punctat însă că nu are nicio vină.  

Cu toate acestea, în multe locuri au izbucnit proteste violente, iar mulțimea a încercat să pătrundă în incinta ambasadelor israeliene.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a anulat întâlnirea programată la Amman cu Joe Biden și a decretat trei zile de doliu național în Cisiordania.

Militanții Hezbollah spun că miercuri va fi „o zi de furie fără precedent” împotriva Israelului.

În capitala Iordaniei, poliția a făcut uz de gaze lacrimogene ca să împrăștie sutele de protestatari care s-au adunat lângă ambasada israeliană.

Mulțimea furioasă a ieșit pe străzile din Amman imediat după aflarea veștii că un spital din Gaza a fost bombardat și sunt numeroase victime.

Citește și
Spital Gaza
Israelul dă vina pe Jihadul Islamic pentru atacul de la spitalul din Gaza City

Oamenii au ars steaguri israeliene și au protestat față de vizita președintelui american, Joe Biden, în regiune. 

"America, pleacă de aici!”.

Palestinienii cer demisia președintelui Mahmoud Abbas

Femeie: "Vrem să îi spunem președintelui Biden că nu e binevenit. Atât el, cât și forțele sale americane trebuie să plece de la noi din țară".

Miercuri, președintele Joe Biden trebuia să ajungă în Iordania pentru o întâlnire cu liderul egiptean și cel palestinian, dar autoritățile iordaniene au anunțat că summitul va fi amânat.

Și în orașul Ramallah, din Cisiordania ocupată, forțele de securitate palestiniene au tras cu gaze lacrimogene și grenade asurzitoare pentru a dispersa mulțimea. Manifestanții aruncau cu pietre și scandau împotriva președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, cerându-i demisia.

Turcia, Irak sau Tunisia sunt alte țări unde oamenii au demonstrat în jurul ambasadelor israeliene. În Iran și Liban protestatarii s-au îndreptat spre ambasada Statelor Unite, ca să-și arate nemulțumirea față de sprijinul acordat de americani Israelului.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult