Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O asistentă îi imploră pe oameni să nu mai fie nepăsători față de Covid-19. ”Pacienții mor ca muștele”

O asistentă medicală din SUA a realizat un video cu un mesaj puternic, prin care îi îndeamnă pe oameni să „nu mai fie nepăsători” față de Covid-19, spunând că spitalele au rămas fără resurse, iar pacienții ”mor ca muștele”.

Gayana Chuklansev, o asistentă la terapie intensivă, care lucrează în Los Angeles, a postat un mesaj din inimă prin care îi imploră pe oameni să fie mai atenți, scrie LAD Bible.

În clipul care a fost vizionat de mai mult de un milion de ori, Chuklansev devine copleșită de emoție și lăcrimează pe măsură ce povestește cum este să lucrezi în prima linie în timpul pandemiei.

 

„Nu știu cum să mai spun asta, dar vă rog să nu mai fiți neglijenți. Nu avem ventilatoare pentru pacienți. Nu avem medicamente pentru sedare. Pacienții mor ca muștele”, spune aceasta.

"Suntem plini - suntem la capacitate maximă. Nu avem resurse; nu avem personal. Medicii noștri nici măcar nu pot intuba pentru că au, de exemplu, patruzeci de pacienți fiecare. Este ca o zonă de război și cerem ajutor și ajutorul nu vine”, mai spune asistenta.

Citește și
Marea Britanie
Număr record de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Marea Britanie

„Și ni se spune „pentru asta v-ați angajat ”- nu ne-am angajat pentru a urmări cum ne mor pacienții, deoarece fizic nu îi putem ajuta. Deci, vă rog să nu mai fiți neglijenți; vă rog să rămâneți acasă în timpul vacanței, deoarece situația se va înrăutăți".

Clipul, care a fost distribuit chiar înainte de Crăciun, a generat un val de simpatie pentru asistentă.

„Sfâșietor. Vă mulțumim că ați folosit platforma pentru a împărtăși realitatea a ceea ce se întâmplă”.

"Mulțumesc pentru tot ceea ce faci. Rezistă".

Un altul a scris: "Vă mulțumesc că ați răspândit acest mesaj! Este pur și simplu sfâșietor”.

„Vă mulțumim tuturor celor din prima linie care sacrificați atât de mult pentru noi și familiile noastre”.

Alt utilizator a spus: „Îmi pare rău. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți. Purtarea unei măști și distanțarea socială pot salva literalmente vieți, băieți ".

SUA a fost afectată în mod deosebit de coronavirus, cu peste 100.000 de persoane spitalizate zilnic în ultimele 27 de zile.

S-au înregistrat până acum peste 19 milioane de cazuri de coronavirus și, în mod tragic, peste 300.000 de decese.

California, unde lucrează Chuklansev, a înregistrat o creștere accentuată a cazurilor în ultimele două luni, cu spitale care se luptă acum să facă față.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult