Număr record de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Marea Britanie

29-12-2020 20:03


Marea Britanie

Marea Britanie a înregistrat marţi un număr record de noi contaminări cu SARS-CoV-2, cu peste 11.000 mai multe faţă de ziua precedentă, au anunţat autorităţile.

 

Pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 53.135 de cazuri în Regat. Luni, autorităţile au raportat 41.385 de cazuri, număr care a reprezentat vârful contaminărilor de la începutul epidemiei aici, transmite News.ro.

În total, în Marea Britanie au fost înregistrate 2.382.865 de contaminări.

Cu 414 decese asociate nou înregistrate, bilanţul a ajuns la 71.567, potrivit datelor Guvernului.

Dr. Susan Hopkins, consilier la Public Health England (PHE), a spus că Marea Britanie „continuă să înregistreze niveluri fără precedent de infectări”. Acest lucru, citează BBC, „este foarte îngrijorător, mai ales pentru că spitalele noastre sunt cele mai vulnerabile”.

„În vreme ce numărul cazurilor raportat astăzi include unele din perioada sărbătorilor, aceste cifre reflectă în mare o creştere reală. Este esenţial, acum mai mult ca niciodată, să continuăm să lucrăm împreună pentru a opri răspândirea virului, să reducem rata infecţiei şi să îi protejăm pe cei mai vulnerabili şi NHS (National Heath System, n.r.)”, a mai spus ea.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate peste 81,5 milioane de cazuri şi mai mult de 1,77 milioane de decese, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO