Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kamala Harris vrea să joace cartea sănătăţii împotriva lui Donald Trump

Democrata Kamala Harris, în vârstă de 59 de ani, va publica sâmbătă un raport medical care va concluziona că are „rezistenţa fizică şi mintală necesară pentru a îndeplini sarcinile preşedinţiei” Statelor Unite.

Potrivit acestei surse, care a solicitat anonimatul, vicepreşedinta SUA speră să folosească acest raport pentru a alimenta o dezbatere privind condiţia fizică a rivalului său republican Donald Trump, în vârstă de 78 de ani.

Îndoielile cu privire la vârsta, robusteţea şi acuitatea mintală a lui Joe Biden au dominat campania sa, până când acesta, în vârstă de 81 de ani, a renunţat în iulie, după o dezbatere dezastruoasă cu fostul preşedinte republican.

De atunci, problema sănătăţii a fost rareori discutată în mass-media şi nu a avut nicio influenţă semnificativă asupra sondajelor, care sunt mai strânse ca niciodată, în ciuda diferenţei semnificative de vârstă dintre Kamala Harris şi Donald Trump şi a tendinţei din ce în ce mai pronunţate a acestuia din urmă către digresiuni incoerente.

Prin urmare, vicepreşedinta ar dori să readucă subiectul în actualitate, în avantajul ei. Echipa sa de campanie a citit cu atenţie articolele recente din The New York Times. Unul sublinia faptul că miliardarul, deja foarte criticat de adversarii săi pentru lipsa de transparenţă în ceea ce priveşte starea sa de sănătate atunci când era preşedinte, nu a publicat niciun control medical recent. Celălalt articol din marele cotidian american analizează discursurile sale recente, concluzionând că acestea sunt din ce în ce mai „lungi”, „confuze”, „vulgare” şi „obsedate de trecut”.

Citește și
kamala harris bere
Kamala Harris a băut o bere în direct, la TV. Ce a urmat | VIDEO

Fostul preşedinte, a cărui capacitate fizică este incontestabilă, are un program foarte încărcat de deplasări şi reuniuni. Dar nu prezintă niciun semn de oboseală comparabil cu cel care a marcat adesea mersul, trăsăturile şi discursul lui Joe Biden. Şi, potrivit sondajelor, vârsta sa nu este o problemă importantă pentru alegători.

Un sondaj de opinie Gallup publicat la 10 octombrie arăta că 41% dintre alegători considerau că republicanul este prea bătrân pentru a fi preşedinte. Proporţia nu s-a schimbat prea mult de când Kamala Harris a intrat în cursă. Potrivit Gallup, 37% spuneau acelaşi lucru în iunie, în timp ce două treimi dintre americani considerau că Joe Biden era prea bătrân pentru a rămâne la Casa Albă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult