Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joe Biden l-a salutat cu pumnul pe prințul conducător al moştenitor saudit Mohammed bin Salman, în Arabia Saudită

Your browser doesn't support HTML5 video.

Președintele american speră, din tot sufletul, ca turneul său în Orientul Mijlociu, din această săptămână, să nu rămână marcat de salutul cu pumnul schimbat, vineri, cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite.

Această atingere în locul unei strângeri de mână sănătoase a fost, cel mai probabil, soluția de compromis găsită de Casa Albă pentru a se delimita de prințul moștenitor.

Serviciile americane de informații au stabilit că prințul Mohamed ben Salman a "aprobat" asasinarea, în 2018, a jurnalistului saudit Jamal Kashogi.

Silit de criza energetică mondială declanșată de invazia Rusiei în Ucraina, Joe Biden a trecut peste toate rezervele legate de nerespectarea drepturilor omului de către prințul moștenitor, care conduce de facto Regatul Saudit.

Citește și Logodnica jurnalistului asasinat de la WP, mesaj pentru Joe Biden: Sângele următoarei victime este pe mâinile voastre

Citește și
Joe Biden
Logodnica jurnalistului asasinat de la WP, mesaj pentru Joe Biden: Sângele următoarei victime este pe mâinile voastre

Joe Biden vrea să refacă legăturile cu Arabia Saudită, aliat strategic de lungă durată, în special în faţa Iranului, şi unul din principalii exportatori mondiali de ţiţei.

Washingtonul speră ca Riadul să deschidă robinetele pentru a calma creşterea preţurilor la pompă, cu câteva luni înainte de alegerile americane de la jumătatea mandatului său.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult