Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Javier Milei a depus jurământul în calitate de preşedinte al Argentinei anunțând populația că urmează vremuri foarte grele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Havier Milei, controversatul președinte al Argentinei, și-a început mandatul cu anunțul că urmează vremuri chiar mai grele în țara afectată - de câțiva ani - de o criză economică profundă.

Economist al dreptei radicale, Havier Milei a învins detaşat pe 19 noiembrie și a deschis o nouă perioadă de incertitudine.

În vârstă de 53 de ani, Javier Milei a jurat în parlament ''în numele lui Dumnezeu şi al patriei'', promiţând să onoreze cu ''loialitate şi patriotism'' funcţia de preşedinte.

La scurt timp, Milei, devenit al 12-lea preşedinte al Argentinei după revenirea ţării la democraţie, s-a adresat miilor de argentinieni strânşi în faţa sediului parlamentului, comparând rezultatele recentelor alegeri prezidenţiale din ţara sa cu căderea Zidului Berlinului.

El a anunţat că în Argentina începe o nouă eră a ''păcii şi prosperităţii''.

Citește și
Javier Milei
Noul președinte al Argentinei, propunere inedită făcută lui Zelenski. Ce vrea să organizeze în Argentina pentru Ucraina

Noul preşedinte argentinian a mai spus că niciun alt guvern nu a găsit ţara într-o situaţie mai rea decât în prezent şi că Argentina are nevoie de o ajustare fiscală a sectorului public de 5% din produsul intern brut (PIB).

În campanie declara că este sfătuit în probleme strategice de câinele său clonat. Acum a anunțat ajustări bugetare drastice în sectorul de stat.

Tot în campanie a vehiculat idei precum trecerea țării la dolar, însă, în ultimele săptămâni și-a mai moderat discursul.

În Argentina, inflaţia depășește 140%.

În țara latină, aproape jumătate din populație trăieşte în sărăcie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult