Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lider prorus din Doneţk: Trupele ruse controlează peste 75% din Bahmut, cu „un preț foarte mare”

Liderul interimar al regiunii Doneţk, Denis Puşilin, spune că Bahmut nu este complet "eliberat" și susține că rușii controlează mai mult de 75% din oraș. Cele mai grele lupte se dau în vestul orașului Bahmut, potrivit Agerpres, care citează EFE.

"Pot spune cu absolută certitudine că unităţile noastre controlează mai mult de 75% din oraş", a declarat Puşilin la televiziunea de stat rusă, adăugând că au loc în continuare lupte intense în partea de vest a oraşului.

În acelaşi timp, trupele ruse avansează pe frontul de la Avdiivka, a adăugat el.

"În zona localităţii Avdiivka şi în împrejurimile sale, unităţile noastre înregistrează progrese importante. Asta se face cu un preţ foarte mare", a declarat el.

Puşilin a adăugat că scopul soldaţilor ruşi este de a îndepărta forţele ucrainene la o distanţă suficientă pentru a asigura securitatea regiunii Doneţk şi a preveni atacurile dinspre Avdiivka.

Citește și
Bahmut
Kievul anunţă că „deţine” în continuare Bahmutul, după ce șeful Wagner a revendicat cucerirea primăriei

Liderul prorus al regiunii Doneţk a relatat într-o înregistrare video despre vizita sa la Bahmut şi a promis că autorităţile ruse vor reconstrui oraşul devastat, aşa cum o fac la Mariupol, oraş-port la Marea Azov, cucerit de forţele ruse în luna mai anul trecut, după mai multe săptămâni de asediu şi bombardamente.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult