Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvernul olandez se pregătește să trimită 18 avioane F-16 în Ucraina

Guvernul olandez a decis să pregătească primele 18 avioane de luptă F-16 pentru livrarea în Ucraina, a declarat vineri prim-ministrul interimar olandez Mark Rutte.  

„Livrarea de F-16 este unul dintre cele mai importante elemente ale acordurilor încheiate privind sprijinul militar pentru Ucraina”, a spus Rutte într-o postare pe X.

Președintele Volodimir Zelenski a mulțumit Olandei pentru decizie și pentru sprijinul națiunii în deschiderea discuțiilor dintre Ucraina și UE privind aderarea Kievului la bloc.

Armata ucraineană schimbă tactica şi se baricadează în tranşee. Zelenski a ordonat construirea de fortificaţii

Armata ucraineană a decis să se baricadeze în tranşee în faţa unei ierni lungi şi grele pentru a frâna actuala ofensivă rusă pe toate fronturile şi a nu pierde mai mult teritoriu, scrie agenţia EFE.

"Unităţile Serviciului Statal de Transporturi Speciale construiesc fortificaţii în zonele desemnate", a informat Statul Major ucrainean, fără a da mai multe detalii.

Până acum, Ucraina nu a optat pentru o asemenea tactică defensivă, întrucât a sperat că trupele sale urmau să reuşească în contraofensiva lansată pe 4 iunie eliberarea unor mari porţiuni din teritoriul ocupat de Rusia, dar la ora actuală contraofensiva ucraineană pare blocată complet.

În fotografiile care însoţesc anunţul Statului Major ucrainean se observă structuri excavate sub pământ şi consolidate cu buşteni şi beton.

Odată ce trupele sale au trecut în defensivă în ultimele săptămâni, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat construirea de fortificaţii pentru a opri înaintarea inamicului în ofensiva lansată de trupele ruse la începutul lunii octombrie.

Aceste construcţii fortificate amintesc de tactica pe care însăşi armata rusă a folosit-o în timp ce era ameninţată de contraofensiva ucraineană, tactică ce s-a dovedit apoi a fi una de succes şi este cunoscută ca "linia Surovikin", numele generalului rus artizan al acestei defensive, dar între timp căzut în dizgraţie după ce a fost suspectat că ar fi sprijinit în iunie rebeliunea mercenarilor Wagner conduşi de Evgheni Prigojin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult