Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fotografii inedite din ultimul secol ale familiei regale vor fi expuse la Londra. GALERIE FOTO

De la reprezentarea plină de culoare a reginei Elisabeta a II-a realizată de Andy Warhol, până la portretele prinţesei Margaret, sora reginei, realizate de Cecil Beaton, o nouă expoziţie ce se va deschide la Londra.

În cadrul expoziției vor fi prezentate fotografiile portret ale membrilor familiei regale britanice din ultimii 100 de ani, transmite joi Reuters.

Expoziţia intitulată "Royal Portraits: A Century of Photography", ce se va deschide vineri la The King's Gallery din Palatul Buckingham, va prezenta peste 150 de printuri fotografice şi diferite documente din Colecţia Regală şi din Arhivele Regale - unele dintre ele vor fi văzute în premieră de către public.

„Această expoziţie urmăreşte evoluţia fotografiilor-portret ale membrilor casei regale în ultimul secol, de la strălucirea înaltei societăţi din anii '20, până la încoronarea regelui Charles al III-lea în 2023", a declarat Allesandro Nasini, curatorul expoziţiei şi curator al fotografiilor din cadrul Royal Collection Trust.

Citește și
prințul harry
Motivul pentru care prințul Harry nu ar avea voie, teoretic, să aibă cetățenie americană. Cum a reușit să o obțină

Expoziţia se va deschide publicului cu portretul de logodnă din 1923 al prinţului Albert cu Lady Elizabeth Bowes-Lyon, care apoi vor deveni regele George al VI-lea şi regina Elisabeta. Acest portret va fi amplasat lângă cel oficial al regelui Charles al III-lea, realizată cu ocazia încoronării.

„Sunt despărţiţi de exact 100 de ani. De-o parte avem tehnologia analogică, de cealaltă tehnologia digitală, de la instantanee monocrome, la fotografii color şi de la fotografii personale la cele oficiale. Expoziţia îşi propune să pună alături fotografiile foarte personale ale membrilor casei regale cu cele foarte cunoscute de public", a mai declarat curatorul expoziţiei.

Printre atracţiile expoziţiei se numără printul plin de culoare al Elisabetei a II-a, realizat de Warhol în 1985 pe baza unui portret al reginei, folosind "praf de diamante" (particule fine de sticlă pisată).

Vor fi expuse şi imagini ale familiei regale din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv unele realizate de fotograful din înalta societate Beaton, care a realizat multe portrete ale familiei regale de-a lungul mai multor decenii.

Portretul lui Kate, prinţesa de Wales şi soţia prinţului William, realizat cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani, va fi expus alături de portretul care l-a inspirat - cel al unei alte prinţesa de Wales dinaintea sa, Alexandra a Danemarcei.

Printre fotografii celebri ale căror lucrări vor fi expuse se mai numără Annie Leibovitz, David Bailey şi Rankin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult