Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fotografia lui Churchill a dispărut pentru scurt timp de pe Google

Dispariția unei fotografii a fostului premier britanic Winston Churchill de pe Google a stârnit semne de întrebare în Regatul Unit, scrie AFP.

 

Când internauții au scris "prim miniștri britanici" pe Google, fotografiile șefilor de guvern ai Regatului erau afișate cronologic în așa-numitul Knowledge Graph. Toate portretele erau vizibile sâmbătă dimineața, cu excepția celui al lui Winston Churchill, ceea ce a determinat numeroși utilizatori ai Twitter să acuze Google de cenzură.

"Aiuritor dacă este o politică deliberată, @Google. Europa occidentală ar fi fost aproape cu siguranță aservită fără omul a cărui fotografie este acum absentă", a scris pe Twitter Simon Clarke, secretar de stat pentru creștere regională și guvernare locală, apărând unul dintre marii eroi ai celui de-al Doilea Război Mondial.

"Suntem la curent cu faptul că imaginea lui Sir Winston Churchill lipsește în Knowledge Graph pe Google", a reacționat Google, care și-a cerut scuze pentru "îngrijorările" provocate de incident, provocat de o "actualizare automată" și promițând remedierea rapidă a problemei.

Citește și
Michael Flor
Un pacient vindecat de Covid-19 în SUA a primit o factură de 1 milion de dolari la spital

Problema fusese remediată în cursul după-amiezii.

Numeroase alte imagini ale liderului conservator erau disponibile sâmbătă dimineața în cadrul căutărilor pe web.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult