Modifica setarile cookie
Toate categoriile

FOTO | Un bărbat susține că un păianjen lup și-a depus ouăle în piciorul lui, în timp ce se afla în vacanță

Un bărbat a primit tratament la spital după ce a declarat că un păianjen lup și-a depus ouăle în degetul lui de la picior, în timp ce se afla în vacanță.  

Colin Blake își sărbătorea cea de-a 35-a aniversare de la nuntă în Franța, când degetul său de la picior a devenit mov peste noapte, scrie BBC.

Întrucât se afla într-o croazieră, el a vizitat medicul de pe vas și i s-a spus că umflătura a fost cauzată de un păianjen lup.

Însă un araholog a declarat că păianjenul lup nu este capabil să își depună ouăle în interiorul oamenilor.

Raportul inițial s-a bazat pe informațiile furnizate de Blake unui spital, care făcea referire la un păianjen lup peruvian.

Citește și
tarantula
Accident rutier din cauza unui păianjen. Un tânăr motociclist a ajuns la spital

Blake, din Cramlington, Northumberland, a declarat pentru emisiunea Drivetime de la BBC Radio Scotland că a fost mușcat în timp ce el și soția sa luau masa în aer liber, în Marsilia.

După ce degetul său de la picior a început să se infecteze, personalul medical l-a deschis cu un bisturiu și a ieșit un puroi asemănător laptelui.

Blake susține că în lichid au fost văzute ouă de păianjen.

Întors în Marea Britanie, Blake a fost tratat la spital și a primit un tratament cu antibiotice pentru a reduce umflăturile.

Se estimează că se va recupera complet.

Un expert a contestat afirmația dlui Blake potrivit căreia un păianjen și-ar fi putut depune ouăle într-un picior uman.

Dr. Sara Goodacre de la Universitatea din Nottingham a declarat: „Nu pot să văd cum ar putea fi adevărat, pentru că știu despre biologia lor. [Sacii de ouă] durează destul de mult timp pentru a se roti. Veninul de păianjen nu este necrozant, ci este conceput pentru a paraliza o muscă”.

Ea a spus că, atunci când un păianjen lup își depune ouăle, acestea sunt păstrate într-o substanță care seamănă cu un ghem de bumbac, pe care unele specii îl poartă pe spate.

Dr. Goodacre a spus că nu au existat rapoarte care să sugereze că ouăle ar putea trăi într-o „rană infectată cu puroi”.

Ea a adăugat: „Nu există niciun păianjen lup european care să poată penetra cu adevărat pielea”.

Societatea britanică de arahologie a numit, de asemenea, acest lucru „neverosimil”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult