Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Experți: Dacă temperaturile vor continua să crească, 98% dintre stațiunile de schi vor rămâne fără zăpadă

După ce în această toamnă meteorologii au promis depuneri timpurii de zăpadă în unele zone ale Europei, modelul din ultimii ani s-a reluat și ploaia și lapovița au preluat controlul, scrie The Guardian.

În stațiunile de schi Morzine și Les Gets din Alpii francezi, precipitațiile abundente au însemnat că deschiderea completă a stațiunilor a fost amânată cu două zile înainte de Crăciun.

Dar nicio dorință și speranță nu vor depăși ceea ce este o amenințare existențială pentru schiul din Alpi, o industrie în valoare de 30 de miliarde de dolari care oferă cea mai populară destinație de schi din lume .

Cel mai recent studiu, lansat anul acesta, a avertizat că la două grade Celsius de încălzire globală peste nivelurile preindustriale, 53% din cele 28 de stațiuni europene examinate ar rămâne fără zăpadă.

Dacă lumea ar atinge 4 grade Celsius de încălzire, 98% dintre stațiuni ar fi expuse unui risc foarte mare de ”acoperire rară de zăpadă”.

Un alt studiu a dezvăluit modul în care stratul de zăpadă din Alpi a avut un declin „fără precedent” în ultimii 600 de ani, durata acoperirii fiind acum mai scurtă cu 36 de zile.

Unii experți spun că schiul va supraviețui și poate supraviețui dacă temperaturile globale sunt menținute la limitele stabilite de acordul de la Paris și dacă industria se adaptează.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult