Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât de repede se răspândește coronavirusul într-un restaurant

Un experiment al televiziunii de stat din Japonia, NHK, sub îndrumarea unor specialiști în boli infecțioase, a arătat cât de repede se poate răspândi noul coronavirus într-un restaurant.

Virusul a fost reprezentat sub forma unei vopsele fluorescente, aplicată pe mâna unui singur participant. În total, zece persoane au trecut pe la bufet, apoi s-au așezat la mese. Experimentul a durat 30 de minute.

La final, cu ajutorul unei lumini speciale a fost observat cât de mult s-a răspândit ”virusul”. Acesta a ajuns pe mâinile și mâncarea tuturor. Participanții au privit uluiți urmele vopselei, care se găseasu inclusiv pe pahare, pe tacâmuri, pe fețele lor și chiar pe nota de plată, scrie Sky News.

Experimentul are legătură și cu declanșarea epidemiei în Japonia. Sute de turiști s-au infectat cu Covid-19 pe o navă de croazieră, unde au luat parte la un bufet suedez.

Citește și
coronavirus
Cercetători chinezi: Coronavirusul s-ar putea transmite pe cale sexuală. Ce s-a descoperit

Clipul a fost realizat ca urmare a unui studiu al Universității Stanford, potrivit căruia virusul se transmite cu ușurință prin vorbire.

Cu cât vorbim mai tare, cu atât eliminăm mai multe particule în aer, au concluzionat autorii studiului. După un singur minut de vorbire cu glas ridicat, cel puțin 1.000 de particule purtătoare ale virusului ar fi rămas în aer mai mult de opt minute.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult