Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europa se pune în gardă. Două superputeri își unesc forțele pentru a expulza migranții periculoși

Convinsă de exemplul Germaniei, Austria a declarat că intenționează să înceapă deportarea cetățenilor afgani cu antecedente penale în țara lor de origine.

Acest lucru vine după ce Germania a deportat vineri 28 de infractori condamnați în Afganistan, primele astfel de deportări în această țară de la revenirea talibanilor la putere în 2021.

Viena spune că intenționează să coopereze îndeaproape cu Berlinul în ceea ce privește deportările comune.

„Ministrul de interne poartă de foarte mult timp negocieri cu ministrul de interne german cu privire la modul în care putem rezolva problema deportărilor în Afganistan, deoarece Austria deportează și afgani și sirieni chiar acum”, a declarat cancelarul Karl Nehammer, potrivit Euronews.

„Acum, următorul pas este să putem deporta oamenii direct în Afganistan sau Siria”, a adăugat Nehammer.

Citește și
viktor orban
Orașul din Europa în care Viktor Orban vrea să trimită toți migranții. „Le vom da tuturor un bilet dus”
Decizia, contestată

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a calificat decizia Germaniei drept „foarte bună”.

În martie, acesta a solicitat discuții cu privire la reevaluarea interdicției la nivelul UE privind deportările în Afganistan și Siria ca fiind „necesară și urgentă”.

„În prezent, nu putem repatria pe nimeni în țări precum Siria sau Afganistan, deoarece ar fi împotriva legislației UE”, a declarat Karner la Bruxelles în martie. „În Austria, aceste două țări reprezintă aproximativ trei sferturi din totalul cererilor de azil”.

Mai mult, grupurile pentru apărarea drepturilor omului, precum Amnesty International, au criticat această măsură ca fiind o „încălcare a dreptului internațional”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult