Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elon Musk împărtășește știri false care susțin că protestatarii din Marea Britanie vor fi trimiși în „lagăre de detenție”

Pe fondul unui scandal în desfășurare cu guvernul britanic cu privire la tulburările de pe străzile țării, proprietarul miliardarului X a postat, și apoi a șters, un titlu de știri complet fabricat joi, promovat de un partid politic de extremă dreapta.

Musk a împărtășit un titlu fals – care se pretinde a fi din ziarul Telegraph – care spunea că premierul britanic Keir Starmer „se gândește să construiască „lagăre de detenție de urgență” în Insulele Falkland” pentru a găzdui protestatarii de extremă dreapta arestați în runda de revolte rasiale din țară.

O căutare rapidă pe Google a titlului ar fi dovedit rapid că nu este real. Telegraph însuși a confirmat de atunci că nu a publicat un astfel de articol.

Musk a distribuit imaginea postată de Ashlea Simon, co-liderul Britain First. Este un partid marginal de extremă dreaptă din Marea Britanie, cunoscut pentru „invaziile” sale de moschei și pentru timpul petrecut în închisoare pentru hărțuire motivată de religie.

Deși Musk a șters tweetul în decurs de o oră, el încă nu a recunoscut mișcarea. Potrivit unui jurnalist britanic , tweet-ul a fost văzut de aproape două milioane de oameni înainte de a fi șters.

Șeful rețelelor de socializare a fost blocat într-o luptă cu guvernul Regatului Unit săptămâna aceasta pentru răspândirea dezinformării pe platforma sa și a propriilor lui tweet-uri, în timp ce violența a izbucnit în Marea Britanie – inclusiv afirmația sa că „războiul civil este inevitabil” în Marea Britanie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult