Elon Musk împărtășește știri false care susțin că protestatarii din Marea Britanie vor fi trimiși în „lagăre de detenție”
Pe fondul unui scandal în desfășurare cu guvernul britanic cu privire la tulburările de pe străzile țării, proprietarul miliardarului X a postat, și apoi a șters, un titlu de știri complet fabricat joi, promovat de un partid politic de extremă dreapta.
Musk a împărtășit un titlu fals – care se pretinde a fi din ziarul Telegraph – care spunea că premierul britanic Keir Starmer „se gândește să construiască „lagăre de detenție de urgență” în Insulele Falkland” pentru a găzdui protestatarii de extremă dreapta arestați în runda de revolte rasiale din țară.
O căutare rapidă pe Google a titlului ar fi dovedit rapid că nu este real. Telegraph însuși a confirmat de atunci că nu a publicat un astfel de articol.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Musk a distribuit imaginea postată de Ashlea Simon, co-liderul Britain First. Este un partid marginal de extremă dreaptă din Marea Britanie, cunoscut pentru „invaziile” sale de moschei și pentru timpul petrecut în închisoare pentru hărțuire motivată de religie.
Deși Musk a șters tweetul în decurs de o oră, el încă nu a recunoscut mișcarea. Potrivit unui jurnalist britanic , tweet-ul a fost văzut de aproape două milioane de oameni înainte de a fi șters.
Șeful rețelelor de socializare a fost blocat într-o luptă cu guvernul Regatului Unit săptămâna aceasta pentru răspândirea dezinformării pe platforma sa și a propriilor lui tweet-uri, în timp ce violența a izbucnit în Marea Britanie – inclusiv afirmația sa că „războiul civil este inevitabil” în Marea Britanie.