Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drama fugarelor din Coreea de Nord. Sunt bătute și ajung sclave sexuale în China

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru numeroşi nord-coreeni care fug din ţara lor, primejdiile nu încetează când trec graniţa. Până la 60% dintre femeile refugiate în China ajung să fie exploatate sexual în condiţii de adevărata sclavie.

Postul CNN a documentat povestea a doua nord-coreence ţinute cu forţă mai mulţi ani într-o cameră şi obligate să facă videochat.

Drama acestor două tinere s-a încheiat cu o evadare orchestrată de un pastor sud-coreean.

Lee Yumi, Escapee: Pe când alunecam pe frânghie știam că, dacă o să cad, aș putea muri. Dar știam și că ar fi chiar mai rău să fiu prinsă, pentru că m-ar fi trimis înapoi în Coreea de Nord și toată familia mea ar fi fost pedepsită pentru ce am făcut.

Lee povesteşte că acelaşi individ care a ajutat-o să fugă din Coreea de Nord a vândut-o apoi unui proxenet, care a ţinut-o 5 ani într-un mic apartament din nord-estul Chinei şi a silit-o să facă videochat. Abia i se permitea să doarmă câteva ore pe zi, era bătută des şi avea voie să iasă afară din casa de 2 ori pe an, doar însoţită.

Citește și
kim jong un
Coreea de Nord avertizează SUA: ”Răbdarea noastră are o limită”

Lee Yumi, Escapee: Când lucram la video-chat, trebuia să fac tot ce-mi cereau clienții. Am văzut mulți perverși.

Este soarta împărtăşită de mii de fete şi femei nord-coreene care au fugit din ţara lor crezând că vor avea o viaţă mai bună dincolo de graniţă.

Culmea este că, pentru Lee, salvarea a venit datorită unui client, care şi-a dat seama de situaţia ei şi a pus-o în legătură cu un pastor de la Seul. Au comunicat online şi au pus la punct detaliile evadării. În ultimii 20 de ani, Asociaţia creştină Durihana a ajutat în jur de o mie de refugiaţi din Coreea comunistă să ajungă la Seul.

Chun Ki-won, Founder of Durihana: Cea mai bună opțiune este să vorbești cu cei care o țin captivă și să-i convingi s-o elibereze ori să-i ceri direct femeii să descuie ușa și să fugă. Să o coborî pe o frânghie de la etajul al patrulea este ultima opțiune la care apelăm.

Ruta prin China către o terță țară, precum Laos ori Birmania, este deosebit de riscantă. Dacă îi capturează, chinezii îi trimit înapoi la Phenian pe defectori, consideraţi migranţi economici ilegali.

Lee şi o colegă de suferinţă au călătorit 5 zile şi nopţi de-a lungul Chinei, reuşind să nu fie interceptate. Au izbutit să ajungă într-o ţară vecină unde au fost duse în Ambasada Coreei de Sud. Au avut o şansă pe care mii de alte femei, captive în industria sexului din China, pot doar să viseze.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult