Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump este acuzat că a făcut presiuni pe FDA să autorizeze vaccinuri anti-Covid și tratamente nedovedite ştiinţific

Administrația Trump este acuzată că a făcut presiuni pe Food and Drug Administration (FDA) să autorizeze tratamente nedovedite ştiinţific pentru Covid-19 și vaccinuri anti-Covid-19 într-un timp foarte scurt.

Concluzia aparține unui raport al subcomisiei Camerei Reprezentanților care examanizează pandemia. Raportul arată că s-au făcut presiuni inclusiv asupra fostului comisar al Administrației pentru Alimente și Medicamente, Stephen Hahn, conform Politico.eu.

Ce presiuni s-au făcut

Astfel, conform raportului, oficial de rang înalt au făcut presiuni pentru reautorizarea hidroxiclorochinei, un medicament utilizat în mod normal pentru tratarea malariei și a lupusului, după ce FDA și-a revocat autorizarea de urgență a medicamentului, deoarece datele au arătat că este ineficient împotriva Covid-19 și ar putea duce la reacții adverse potențial periculoase.

Ancheta democraților documentează, de asemenea, potențiala influență a foștilor oficiali ai Casei Albe cu privire la decizia FDA de a autoriza plasma convalescentă, dar și cum Casa Albă ar fi încercat să blocheze FDA să colecteze date suplimentare despre siguranța vaccinurilor anti Covid-19 pentru a le aduce publicului înainte de alegerile prezidențiale din 2020.

„Concluziile conform căreia oficialii de la Casa Albă au încercat în mod deliberat și în mod repetat să influențeze activitatea științifică a FDA în ceea ce privește tratamentele și vaccinurile împotriva coronavirusului, conform voinței politice a Casei Albe, sunt încă un exemplu al modului în care administrația anterioară a prioritizat politica în detrimentul sănătății publice”, a declarat democratul Jim Clyburn, liderul majorității din Camera Reprezentanților.

Citește și
Donald Trump
Departamentul de Justiţie al SUA s-a opus publicării motivelor percheziţiei la reşedinţa lui Donald Trump

„Aceste atacuri asupra instituțiilor de sănătate publică din țara noastră au subminat răspunsul națiunii la coronavirus”, a adăugat el.

Cine a mai fost vizat de anchetă

O mare parte a raportului se concentrează pe Peter Navarro, un fost consilier comercial al lui Trump, care a lucrat în echipa adminitrației care se ocupa de pademie.

Conform e-mailurilor analizate pe parcursul investigației subcomitetului, Navarro și un consilierl de-ai săi, Steven Hatfill, profesor de virologie la Universitatea George Washington, au făcut echipă cu alți oficiali de la Casa Albă pentru a face presiuni pe Hahn pentru a restabili autorizația de utilizare de urgență a hidroxiclorochinei, după ce agenția a revocat-o în iunie 2020.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult