Raportul Mueller. Momentul în care Trump a crezut că a pierdut totul: ”Sunt terminat”

18-04-2019 19:39


Raportul procurorului special Robert Mueller a dezvăluit că preşedintele american Donald Trump a încercat să preia controlul în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

De asemenea, Trump ar fi încercat şi să forţeze înlăturarea din funcţie a lui Mueller pentru a-l opri din a investiga o posibilă obstrucţionare a justiţiei de către preşedinte, scrie Associated Press, citată de News.ro.

În raport se arată că, în iunie 2017, Trump i-a ordonat consilierului de la Casa Albă, Don McGahn, să îl sune pe procurorul general în exerciţiu şi să îi transmită că Mueller trebuie dat afară pentru că se află într-un conflict de interese.

McGahn a refuzat şi a decis că mai degrabă şi-ar da demisia decât să declanşeze un astfel de scandal. Totuşi, Mueller a concluzionat că nu poate determina concret că Trump a obstrucţionat justiţia.

Mueller a informat că Trump a fost tulburat de numirea lui Robert Mueller, susţinând că acest lucru înseamnă „sfârşitul mandatului său” și a mai spus că ”sunt terminat” (n.r. I'm fu**ed).

Investigaţia a descoperit, de asemenea, că, „în unele situaţii, echipa de campanie a lui Donald Trump a fost receptivă la ofertele ruşilor în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016

„Investigaţia a descoperit mai multe legături între oficiali ai echipei de campanie a lui Trump şi persoane conectate la guvernul rus. Aceste legături includ şi oferte de ajutor în campanie. În unele situaţii, echipa de campanie a fost receptivă la oferte, în timp ce în altele oficialii s-au retras. În final, investigaţia nu a stabilit că a existat coordonare cu guvernul rus”, se arată în raport. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO