Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Donald Trump a atacat NASA și a șocat din nou: ”Luna este o parte din Marte”

Un mesaj al președintelui Donald Trump i-a șocant pe pasionații de astronomie și spațiul cosmic. Liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter că ”Luna este o parte din Marte”

Preşedintele american Donald Trump a contrazis vineri obiectivul anunţat de NASA de a duce din nou oameni pe Lună.

"Pentru toţi banii pe care îi cheltuim, NASA NU ar trebui să vorbească despre aselenizare. Am făcut asta acum 50 de ani", a scris Trump într-o postare pe Twitter.

"Ar trebui să se concentreze pe lucrurile mult mai mari pe care le facem, inclusiv Marte (din care Luna este o parte), Apărarea şi Știinţa!"

Reacția sa a declanșat un val de glume și meme-uri pe Twitter și Facebook. ”Am ales să mergem pe Lună nu pentru că este ușor, ci pentru că este Marte” a glumit Jason O. Gilbert, care lucrează pentru The Daily Show

Citește și
Donald Trump
Răspunsul lui Trump pentru un bărbat de 93 de ani care a flirtat cu Melania. VIDEO

NASA a anunţat vineri că va permite turiştilor şi companiilor să utilizeze Staţia Spaţială Internaţională începând de anul viitor. În cadrul acestui anunţ, oficialii NATO au reiterat obiectivul de a readuce prezenţa umană pe Lună până în 2024.

Trump a scris această postare pe Twitter la bordul Air Force One în zborul de întoarcere la Washington din călătoria întreprinsă în Europa, unde a participat la marcarea a 75 de ani de la debarcarea din Normandia.

Atacul lui Trump este cu atât mai ciudat cu cât pe 13 mai chiar liderul american anunța pe Twitter că ”ne întoarcem pe Lună”. The Guardian a contactat, fără răspuns, NASA pentru a lămuri dacă Luna este o parte din Marte.

Cu toate că există mai multe teorii cu privire la formarea Lunii, una dintre cele mai acceptate de către comunitatea ştiinţifică este cea potrivit căreia un obiect de dimensiuni similare cu cele ale planetei Marte a intrat în coliziune cu Pământul. Din resturile rezultate în urma acestei coliziuni s-ar fi format Luna.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult