Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Detalii rare. Taiwanul se pregătește pentru un eventual asediu din partea Chinei cu stocuri de orez pentru cel puțin 7 luni

Guvernul Taiwanului a oferit marți detalii rare cu privire la planul său alimentar pe timp de război, afirmând că face inventare lunare ale unor provizii esențiale precum orezul și se asigură că acestea sunt depozitate în mod corespunzător.

Astfel Taiwanul se pregătește pentru o eventuală blocadă chineză.

China, care consideră Taiwanul guvernat în mod democratic drept propriul său teritoriu, a organizat în ultimii cinci ani activități militare aproape zilnice în jurul insulei, inclusiv jocuri de război care au exersat blocade și atacuri asupra porturilor.

Guvernul Taiwanului respinge pretențiile de suveranitate ale Beijingului.

Ultimele jocuri de război ale Chinei în jurul insulei, desfășurate săptămâna trecută, au inclus blocarea unor porturi și zone cheie și atacarea unor ținte maritime și terestre, a transmis Beijingul.

Într-un raport către parlament privind pregătirile în cazul unei blocade chineze, a cărui copie a fost examinată de Reuters, Ministerul Agriculturii din Taiwan a declarat că s-a asigurat că stocurile de orez au depășit nivelul de trei luni prevăzut de lege și că alimentele au fost depozitate pe întreaga insulă în încercarea de a "reduce riscurile de atac".

Citește și
china taiwan
China acuză Germania că sporeşte riscurile de securitate în strâmtoarea Taiwan

Ministerul a declarat că stocurile actuale de orez ale Taiwanului sunt suficiente pentru a susține insula timp de cel puțin șapte luni și că se fac planuri privind raționalizarea orezului prin intermediul stațiilor de aprovizionare de pe întreaga insulă în cazul unei crize alimentare. În timpul unei blocade vor fi utilizate mai multe terenuri agricole pentru cultivarea orezului, a precizat ministerul, adăugând că se va acorda prioritate și cultivării cartofilor dulci, a boabelor de soia și a legumelor proaspete, precum și utilizării mai multor iazuri pentru acvacultură.

Într-un scenariu în care pescuitul pe mare nu este permis, ministerul a explicat că stocul de hrană pentru pești al insulei va fi suficient pentru a susține pescuitul în iazuri pentru mai mult de trei luni.

Ministerul a declarat că intenționează să înființeze un grup de lucru pentru a asigura siguranța aprovizionării cu alimente prin realizarea unui inventar lunar al resurselor alimentare ale insulei.

Taiwan, o putere agricolă în timpul dominației coloniale japoneze din 1895 până în 1945, depinde de importuri pentru majoritatea nevoilor sale alimentare, deoarece terenurile agricole au fost ocupate de fabrici în timpul industrializării rapide care a început în anii 1960.

Rata de autosuficiență alimentară a Taiwanului în 2023 a scăzut la 30,3 %, cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani, potrivit unui raport anterior al ministerului. Într-un raport separat către parlament privind pregătirile pentru același scenariu, Biroul de securitate națională a declarat că forțele cibernetice ale Chinei și-au perfecționat abilitățile de a se infiltra în infrastructura online cheie, cum ar fi telecomunicațiile, în încercarea de a destabiliza Taiwanul prin dezinformare în timpul unui conflict cu China.

În plus, în ultimii doi ani, China a efectuat "patrule comune de pregătire pentru luptă" în apropierea Taiwanului de trei până la patru ori pe lună, a adăugat biroul.

Numărul avioanelor cisternă utilizate pentru realimentarea aeriană, al navelor de debarcare și al altor forțe care participă la antrenament a crescut treptat: "Acest lucru subliniază faptul că armata comunistă a continuat să își intensifice amenințarea militară împotriva Taiwanului în încercarea de a stabili o blocadă și controlul liniilor noastre externe de comunicare maritimă", a declarat biroul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult