Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur raportat vineri după-amiază. Ce magnitudine a avut și unde a lovit

Un cutremur cu magnitudinea 5,1 a fost înregistrat în Japonia, vineri, potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean.  

Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 s-a produs vineri în vestul prefecturii Kanagawa, o parte a zonei Greater Tokyo, arată datele Centrului Seismologic Euro-Mediteranean. Aceasta este a doua cea mai populată prefectură din Japonia și este situată în regiunea Kanto din Honshu.

Noile cutremure au loc la numai o zi după ce țara a fost zguduită de un seism cu magnitudinea de 7,1 grade. În urma incidentului, oamenii de știință japonezi au emis, pentru prima dată, un avertisment pentru un posibil "mega cutremur". "Probabilitatea unui nou cutremur major este mai mare decât în mod normal, dar acest lucru nu este un indiciu că un cutremur major va avea loc cu siguranță", a transmis Agenția Meteorologică Japoneză (JMA). Din această cauză, prim-ministrul Fumio Kishida și-a anulat călătoria în Asia Centrală, notează agenția de știri Baha.

După evenimentele de astăzi, autoritățile japoneze au emis o avertizare de urgență pentru Tokyo, Kanagawa, Yamanashi, Shizouka și Saitama.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult