Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cutremur foarte puternic, cu magnitudinea 6,6. Unde a fost înregistrat seismul

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 a zguduit luni arhipelagul Tonga din Pacificul de Sud, a anunţat Serviciul Seismologic al Statelor Unite (USGS), scrie AFP.

Cutremurul s-a produs la ora locală 09.47 (duminică, 20.47 GMT), la o adâncime de aproximativ 112 de kilometri, potrivit USGS, şi la mai puţin de 200 de kilometri nord de Nuku'alofa, capitala arhipelagului Tonga. Deocamdată nu au fost raportate pagube în Tonga.

Centrul de alertă pentru tsunami din Pacific a precizat că seismul, care s-a produs în apropierea insulelor slab populate Kao şi Tofua, nu ar urma să provoace un tsunami.

Siesmele sunt frecvente în arhipelagul de pe Cercul de Foc al Pacificului

Mary Lyn Fonua, o locuitoare din Nuku'alofa care se afla la locul ei de muncă când a avut loc cutremurul, a declarat pentru AFP că imobilul cu două etaje în care se afla s-a zguduit puternic pentru câteva secunde.

"Am fost apoi evacuaţi pe un teren mai înalt. Locuitorii se simt nervoşi", a adăugat ea.

Citește și
cutremur
Cutremur, sâmbătă dimineață, în România. Unde s-a produs și ce magnitudine a avut

Seismele sunt frecvente în acest arhipelag cu 100.000 de locuitori situat pe Cercul de Foc al Pacificului, o zonă cu activitate seismică şi vulcanică intensă, care se întinde din Japonia până în bazinul Pacificului, trecând prin Asia de Sud-Est.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult