Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a apărut, de fapt, „fantoma din Kiev” - pilotul ucrainean care a doborât zeci de avioane rusești

Se spune că „fantoma din Kiev”, acest erou al Ucrainei, a doborât 40 de avioane ale inamicilor.

Însă acum, Forțele Aeriene ale Ucrainei au transmis pe Facebook faptul că „Fantoma din Kiev este o legendă a unui super-erou, personaj creat de ucraineni! Rugăm comunitatea ucraineană să nu neglijeze regulile de bază ale igienei informaționale”, în timp ce îndeamnă oamenii să „verifice sursele de informare înainte de a le răspândi”.

Informațiile anterioare arătau că „fantoma din Kiev” este un tânăr de 29 de ani pe nume Stepan Tarabalka. Autoritățile au confirmat că a fost ucis în luptă pe 13 martie și onorat cu o medalie de Erou al Ucrainei postum, potrivit BBC.

Acum, forțele aeriene subliniază că „Tarabalka nu este fantoma din Kiev și nu a lovit 40 de avioane”.

Ci descriu „Fantoma din Kiev” ca „o imagine colectivă a piloților celei de-a 40-a brigăzi de aviație tactică a Forțelor Aeriene, care apără cerul deasupra capitalei”.

Citește și
fantoma din kiev
A murit „Fantoma din Kiev”, pilotul care a doborât peste 40 de avioane rusești

Timp de mai multe săptămâni, ucrainenii nu au avut un nume pe care să îl asocieze cu „Fantoma din Kiev”, dar asta nu a împiedicat povestea să devină virală pe rețelele sociale.

Sâmbătă, 30 aprilie, a apărut informația potrivit căreia „Fantoma din Kiev”, pilotul care a doborât 40 de avioane ale Rusiei, a murit în timpul luptei

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult