Ucraina renunță la armele sovietice și trece la modelele NATO. Șeful armatei ucrainene: Să începem procesul cât mai repede

Ultima actualizare: 01-05-2022 13:48
Valery Zaluzhny
Facebook / Valery Zaluzhny

Ucraina va renunța la armele sovietice și va trece la modelele NATO, a anunțat comandantul șef al Forţelor Armate ale Ucrainei Valery Zaluzhny, după o discuție şi preşedintele Statului Major Comun al Forţelor Armate ale SUA, generalul Mark Milley.

„Am discutat și cu colegul meu american despre un model promițător al Forțelor Armate ale Ucrainei. Evident, suntem obligați să abandonăm armele și echipamentele sovietice și să trecem la modelele NATO. Și cu cât începem acest proces mai devreme, cu atât mai repede vom termina”, a spus Zaluzhny, conform unei postări a Statului Major al Forțelor Armate ucrainene.

Valery Zaluzhny a mai spus că în cadrul discuției cu generalul Mark A. Milley cei doi lideri militari și-au „sincronizat din nou ceasurile” cu privire la furnizarea de arme, muniții și echipamente către Ucraina.

De asemenea, comandantul șef al Forţelor Armate ale Ucrainei a menţionat că le este sincer recunoscător partenerilor pentru ajutorul acordat, datorită căruia Ucraina reușește să se apere în continuare în fața invadatorilor ruși.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO