Modifica setarile cookie
Toate categoriile

China își sporește pregătirea pentru conflicte militare, în timpul pandemiei. Anunțul făcut de președinte

China îşi va creşte stadiul de pregătire şi îşi va îmbunătăţi capacitatea de a duce la îndeplinire misiuni militare în contextul în care pandemia de COVID-19 are un impact profund asupra securităţii naţionale.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Xi Jinping, potrivit televiziunii de stat, informează Agerpres.

Reuşita Chinei în lupta împotriva noului coronavirus a demonstrat succesul reformei militare, a subliniat preşedintele Xi, menţionând că forţele armate ar trebui să exploreze noi modalităţi de instruire în contextul pandemiei.

Xi Jinping, care prezidează Comisia militară centrală, a făcut aceste declaraţii cu ocazia unei şedinţe în plen a delegaţiei Armatei de Eliberare a Poporului şi a Forţelor Poliţiei Militare, prilejuită de sesiunea anuală a parlamentului.

China şi Statele Unite sunt „în pragul unui nou Război Rece”, a avertizat duminică ministrul chinez de externe Wang Yi, care a deplâns reaprinderea tensiunilor cu Washingtonul în jurul pandemiei de COVID-19.

Citește și
Steaguri
China şi Statele Unite sunt „în pragul unui nou Război Rece”. Avertismentul dur al Beijingului

Primii bolnavi cu noul coronavirus au fost semnalaţi la sfârşitul anului trecut în oraşul Wuhan din China. De atunci, virusul s-a răspândit în întreaga lume şi a făcut circa 340.000 de morţi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult