Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cei 4 patru copii români din Leeds vor fi înapoiați familiei. Vor fi preluați de un unchi până la finalizarea anchetei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile din Regatul Unit au decis să înapoieze familiei cei 4 patru copii români din Leeds preluați joia trecută de inspectorii sociali.

O judecătoare a luat această hotărâre pentru binele minorilor și nevoia de a detensiona situația în cartierul unde locuiește familia.

Potrivit surselor Știrilor ProTV, cei 4 copii vor fi preluați de un unchi și vor rămâne în Regatul Unit până la finalizarea anchetei care i-ar viza pe părinți.

În luna aprilie, un bebeluș a ajuns la spital cu răni la cap, iar familia a susținut că ar fi fost scăpăt din brațe de o rudă. Autoritățile engleze au deschis o anchetă pentru neglijență și au emis un ordin de protecție și pentru toți cei 4 copii ai familiei de români.

Pentru că asistenții sociali se temeau că rudele vor scoate copiii din țară până la finalizarea anchetei, au descins la casa familiei și au preluat copiii cu forța. Asta a stârnit un imens val de furie și indignare care a escaladat rapid.

Citește și
romani violente leeds
Românul acuzat de incendiere în timpul protestelor din Leeds rămâne în arest și pledează nevinovat

Mai multe persoane, între care cetățeni români, au răsturnat o mașină a polițiștilor britanici și au incendiat și un autobuz.

În urma violențelor de joi noapte, un român de 37 de ani a fost reținut și pus sub acuzare pentru vandalism, acesta fiind filmat cum dă foc autobuzului. Acesta riscă închisoarea, iar pe 19 august va fi dus în fața judecătorilor de la Tribunalul din Leeds.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult