Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spune Bill Gates despre o nouă pandemie. "Va fi provocată de un virus diferit"

Riscul apariției unor forme severe de Covid-19 a „scăzut dramatic”, însă este cert că va mai urma o nouă pandemie, a afirmat miliardarul Bill Gates, într-un interviu acordat CNBC, vineri, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen.

Bill Gates a spus că o potențială nouă pandemie ar fi provocată, probabil, de un alt patogen, care nu face parte din familia coronavirusurilor. El a precizat că progresele făcute în domeniul sanitar ar trebui să ajute lumea să combată eficient un nou virus, însă este nevoie să fie făcute investiții încă de acum.

„Vom avea o altă pandemie. Data viitoare va fi un agent patogen diferit”, a spus Gates.

La doi ani de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, Bill Gates spune că cele mai grave efecte s-au estompat, pe măsură ce o mare parte din populație a dobândit un anumit nivel de imunitate, iar varianta Omicron, care a devenit dominantă, provoacă forme mai ușoare de boală.

Mulți au căpătat imunitate după ce s-au infectat. „Virusul a făcut o treabă mai bună de a ajunge la populația întregii lumi decât am făcut-o noi cu vaccinurile”, a spus Bill Gates.

„Șansele de apariție a formelor severe, asociate în principal cu vârsta înaintată și obezitatea sau diabetul, aceste riscuri sunt acum reduse dramatic prin expunerea la infecție”, a spus el.

Gates a spus că este deja „prea târziu” pentru a atinge obiectivul Organizației Mondiale a Sănătății de a vaccina 70% din populația globală până la jumătatea anului 2022. În prezent, 61,9% din populația lumii a primit cel puțin o doză de vaccin Covid-19.

El a adăugat că lumea ar trebui să se miște mai repede în viitor pentru a dezvolta și a distribui vaccinuri, solicitând guvernelor să investească încă de acum, pentru a fi pregătite pentru o nouă pandemie.

„Data viitoare ar trebui să încercăm să vaccinăm populația în șase luni, nu în doi ani”, a spus Gates.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult